Des de 1947

Vins & Licors Jané

Josep Jané

L’origen

Licors Jané és una empresa familiar que va ser fundada per en Josep Jané i Jané l´any 1944, qui juntament amb la seva dona l’Antònia Palau Sicart, van obrir i regentar el primer establiment que es va posar en funcionament, el celler “Bodega la Vinya”, al carrer Àngel Guimerà del Vendrell.
Com que en Josep Jané tenia coneixements d’enologia perquè treballava en el magatzem de vins del seu oncle, va decidir crear una línia de licors fabricats per ell mateix i iniciar-se en el món del licor. En aquest sentit l’any 1950 va obrir una petita elaboradora situada al carrer del Nord del mateix municipi on elaborava licors que distribuïa per la comarca baix penedesenca. Paral·lelament, i fruit de les demandes del mercat, va començar una tasca de distribució de tot tipus de begudes, licors, vins i caves obrint-se pas, també en el món de la distribució.

josep_jané
Benet Jané

L’ampliació

L’any 1957 en Benet Jané i Palau, fill d’en Josep i l’Antònia , entra al negoci i treballa conjuntament amb el seu pare per potenciar i engrandir l’empresa, enfocant-se en l’àrea de distribució. És per aquest motiu que primer es trasllada la fàbrica de licors al carrer Àngel Guimerà número 23, i posteriorment l’antic local de fabricació s’amplia i es reconverteix en un nou magatzem de distribució on emmagatzemar totes les begudes.
L’any 1966 l’empresa estrena un nou magatzem de distribució situat a l’Avinguda Sant Vicenç cantonada amb el C/ Alguer del Vendrell.
L’any 1967 en Benet contrau matrimoni amb Montserrat Bidó Virgili qui passarà a formar part del negoci treballant conjuntament amb l’Antònia Palau i Sicart a la Bodega La Vinya.
L’any 1976 es construeix una nova fàbrica d’elaboració de begudes alcohòliques situada al carrer President Companys número 49 del Vendrell.
El 1988, seguint amb la tasca d’expansió del negoci, s’obre un establiment de 600 m2 d’exposició totalment especialitzat en vins, licors i caves. És així com neix l’Expo-Licor, situat a la carretera N-340, a l’alçada de els Masos de Coma-ruga. La botiga ha esdevingut un dels principals punts de compra del sector a la província de Tarragona, amb una gran afluència de gent provinent sobretot del Baix Penedès, Barcelona i del turisme en general.

av_sant_vicenç
Família Jané

El present

Actualment l’empresa està dirigida per dos dels cinc fills del Benet i la Montserrat. La tercera generació està representada per en Joan Josep Jané, l’actual administrador Gerent de Licors Jané, i la Sònia Jané, responsable de l’Expo-licor. Amb més de 20 anys de trajectòria són els qui, amb l’assessorament del Benet i el suport de tot l’equip humà de l’empresa, continuen traçant el camí  exitós d’aquesta empresa familiar amb gairebé 75 anys de trajectòria.

av_sant_vicenç
des de 1947

EMPRESES

Empresa de venta i distribució de vins, licors, cervesa i alimentació selecta de Tarragona i Catalunya, des de 1947.
Les seves línies d’acció són la distribució, la venta al detall i la fabricació de licors.

DISTRIBUCIÓ
Més de 6.000 productes de primeres marques
Vi&Teca
Més de 9.000 referències de vinoteca i alimentació selecta
Elaboradors
Exportem i elaborem més de 100 licors diferents

Si vols compartir amb nosaltres una història, pots fer-ho aquí.

Contacte